Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztasd be vízbe a zsemléket és utána nyomkod jól ki belőle a vizet.
  2. Kockázd fel a főtt tojást.
  3. Vágd apróra a petrezselymet.
  4. A nyers tojásokat egy tálban keverd össze (nem kell habosra).
  5. Kockázd fel a hagymát és kevés olajon pirítsd meg.
  6. A hagymához add hozzá a pirospaprikát keverd őket össze.
  7. Add hozzá a zsemléket majd keverd és nyomkodd össze a kezeddel.
  8. Add hozzá a nyers tojást, petrezselymet, sót és borsot.
  9. Keverd, nyomkodd össze a masszát, hgoy a zsemle és nyers tojás egymásra találjon.
  10. Add hozzá a főtt tojást, keverd össze.
  11. Öntsd formába és 180° sütsd ~30 percig.
  12. Tűpróbával ellenőrizheted a sütési időt.

Tanács

A zsemle legyen császárzsemle, mert az könnyen szétázik és nem lesz darabos.

A nyers tojás és főtt tojás aránya maradjon meg, mindig több a főtt tojás.

Normál őzgerincbe elég 4-5 nyers és 7-8 főtt tojás.

A nyers tojást nem melegíts, mert rántott lesz belőle és a zsemle nem szívja magába.

A tűpróbát mindig nagyon száraz eszközzel végezd (fogpiszkáló, kés).

Ha marad töltelék akkor azt teheted egy kisebb tálkába és abban sütöd meg.

A tölteléket ne halmozd magasra a formában, mert meg fog dagadni és kifolyhat a leve.

Sütéskor a sütés végére, meg kell egy kicsit dagadjon, ekkor a belseje is megsült.

Ha túlsütöd (pirítod a tetejét) akkor a tetején gumis lesz a főtt tojás fehérjéje.

Bónusz

Ha fedő alatt párolod a hagymát, akkor előbb krémesre puhul és nehezebben pirul le.

A kés hegyén jól látszik, hogy mikor sült meg a fasírt.

Hőmérőt is használhatsz amit csak a közepéig szúrsz bele.

Képek

alapanyagok fedő alatt párolódik pirospaprikával összekeverem a töltelék alapja nyers tojással krémesre keverem formában, sütés előtt sütőben a töltelék a kés hegyén látszik, hogy megsült a hőmérő is mutatja ha kihűlt becsomagoljuk, hogy ne száradjon ki