Egybe töltelék
Hozzávalók
Elkészítés
- Áztasd be vízbe a zsemléket és utána nyomkod jól ki belőle a vizet.
- Kockázd fel a főtt tojást.
- Vágd apróra a petrezselymet.
- A nyers tojásokat egy tálban keverd össze (nem kell habosra).
- Kockázd fel a hagymát és kevés olajon pirítsd meg.
- A hagymához add hozzá a pirospaprikát keverd őket össze.
- Add hozzá a zsemléket majd keverd és nyomkodd össze a kezeddel.
- Add hozzá a nyers tojást, petrezselymet, sót és borsot.
- Keverd, nyomkodd össze a masszát, hgoy a zsemle és nyers tojás egymásra találjon.
- Add hozzá a főtt tojást, keverd össze.
- Öntsd formába és 180° sütsd ~30 percig.
- Tűpróbával ellenőrizheted a sütési időt.
Tanács
A zsemle legyen császárzsemle, mert az könnyen szétázik és nem lesz darabos.
A nyers tojás és főtt tojás aránya maradjon meg, mindig több a főtt tojás.
Normál őzgerincbe elég 4-5 nyers és 7-8 főtt tojás.
A nyers tojást nem melegíts, mert rántott lesz belőle és a zsemle nem szívja magába.
A tűpróbát mindig nagyon száraz eszközzel végezd (fogpiszkáló, kés).
Ha marad töltelék akkor azt teheted egy kisebb tálkába és abban sütöd meg.
A tölteléket ne halmozd magasra a formában, mert meg fog dagadni és kifolyhat a leve.
Sütéskor a sütés végére, meg kell egy kicsit dagadjon, ekkor a belseje is megsült.
Ha túlsütöd (pirítod a tetejét) akkor a tetején gumis lesz a főtt tojás fehérjéje.
Bónusz
Ha fedő alatt párolod a hagymát, akkor előbb krémesre puhul és nehezebben pirul le.
A kés hegyén jól látszik, hogy mikor sült meg a fasírt.
Hőmérőt is használhatsz amit csak a közepéig szúrsz bele.
Képek