Hozzávalók

Lapok elkészítése

  1. Három leveles tésztalapot, egyforma méretre nyújtunk és villával megszurkálunk.
  2. A lapok 30-60 percet pihentetjük.
  3. Egyik lapot egyenlő részekre felszeletelünk.
  4. A lapokat kisütjük és félretesszük hűlni.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat feltörjük és szétválogatjuk a fehérjét és sárgáját.

  2. A tojásfehérjét a cukorral és csipet sóval habbá verünk.

  3. 1 liter tejet felforraljuk a vaníliával.

  4. A lisztet 2 deci tejjel és a tojás sárgájával habverővel elkeverjük.

  5. Hozzáadjuk a keményítőt és krémesre keverjük. Ez a krémalap.

  6. A forró tejből keveset a krémalapba öntünk és habverővel elkeverjük.

  7. A krémalapot a forró tejbe öntjük és habverővel, folyamatos keverés mellet melegítjük. Ez lesz a puding.

  8. A pudingot addig kell főzni amíg krémes fényes nem lesz.

  9. Egy nagyobb keverőtálba beteszünk egy kevés habot és ráöntjük a pudingot. Habverővel alaposan összedolgozzuk.

  10. Hozzáadjuk a maradék habot és habverővel, óvatosan, de gyorsan összedolgozzuk.

  11. A krémet az első lapon szétterítjük, rátesszük a második lapot és azon a maradék krémet terítjük szét.

  12. A harmadik, felkockázott lap kerül legfelülre.

Megjegyzések

A tojásfehérje habot addig kell verni amíg megszilárdul, már nem folyik, fényes lesz de nem túl kemény. Azelőtt kell befejezni mielőtt elkezdene olyan kemény lenni, hogy törik.

A cukrot eloszthatjuk a hab és a krémalap között, fele fel arányban is.

A pudingot addig folyamatos keverés mellett főzni (rotyogtatni) amíg nem lesz fényes, nyúlós az állaga. Ha túlfőzzük, akkor a keményítő megfolyik és nem fog tartani.

A krémet (krémalap, puding) erős habverővel dolgozzuk meg. Használhatunk kézi mixert is alacsony fordulaton.

A keret elhagyható, de segít a lapokat és a krémet helyükön tartani.

A tasakos pudingpor nem krémes, hanem csak keményítő színezék és aroma.

Képek