Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük keményre a tojást majd pucoljuk meg.
  2. A tojásokat vágjuk ketté és a sárgáját tegyük egy tálba.
  3. A féltojások aljáról szeljünk le egy pici réteget, hogy egyenesen álljon.
  4. A zsemléket áztassuk vízben és nyomkodjuk jól ki.
  5. A tojássárgáját, a zsemlével, kiskanál mustárral, sóval és borssal keverjük vagy gyúrjuk krémesre.
  6. A tojásfehérjét töltsük meg púposan a töltelékkel és helyezzük egy lapos szervírozó tálba.
  7. Készítsük el a majonézt, sóval, borssal, csöpp citromlével ízesítsük.
  8. A majonézhez adjunk egy pohár kicsöpögtetett tejfölt és keverjük krémesre. Ez a tartármártás.
  9. Az összes tartármártást kanalazzuk a tojások tetejére és a végén díszítsük.
  10. Hűtőben érleljük legalább 1 órát.

Tanácsok

A tojást megmosva, hideg vízbe tesszük, hagyjuk 10 percet temperálódni majd főzzük forrástól számított 10 percig.

A megfőtt tojásokat alaposan lehűtjük és hideg vízben hagyjuk egészen a felhasználásig.

A tojásokat úgy pucoljuk meg, hogy odaütjük az asztalhoz és a tenyerünkkel végig görgetjük, hogy a héja apró darabokra törjön. A héja alatti hártyát megkeressük és azzal húzzuk le a tojáshéjat. Így:

A tojásokat pontosan ott vágjuk ketté ahol látszik a sárgája (ott sötétebb).

Ebbe a majonézbe csak kevés bors és mustár kell, mert elviszi a tojástöltelék ízét.

A tojás sárgáját és zsemléket legkönnyebb kézzel összegyúrni, mert nagyon zsíros és száraz, ezért nem ragad.

Képek

alapanyag tojás alapozás külön szedve ezt kell összegyúrni egy tojás megtöltve az összes töltelék felhasználva majonéz 2 perc alatt ilyen kemény és fényes a majonéz készül a tartármártás betakarjuk a tojásokat a tartármártással és ami szép az még finomabb